”Långa dagen” är här

Spread the love

Alltså en segaste dagen för mig är dage n i dag tis..dag säger ni tvåbeningar men jag kallar den” långa dagen” hon kommer i väg i tid och så kommer hon hem sent. Hon sjunger den där fodermatten i en kör..va är kör ?frågade jag henne en just långa dagen kväll. Det är en massa människor tvåbeningar som sjunger tillsammans sa hon och skrattade när jag såg skrämd ut. Jäkla fåningt jag får höra henne yla i tid och otid och så sjunger hon egentligen när inte vi ses i hop med andra tvåbeningar  i flera minuter i en stort vitt hus mitt i stan. Jaha kan ni inte alla sjunga här hemma hos dig? frågade jag samma långa dagen  kväll som andra frågan. Hon skrattade så hon vek sig dubbelt. vi är flera tusen stycken människor om alla kommer under en kväll som betalat körkort jag skulle dimpa ner hos grannen med dom då golvet skulle gå sönder då Tindra tokkisse!.sa fodermatte och strök mig över ryggen extra mjukt

Jag såg ut som en fågelholk i ansiktet va? så många människor har jag nog inte sett på bildburken- sa jag då. Jo en gång hade dom faktiskt visat ett repotage om kören på bildburken då var du nästa nyfödd och kanske inte hade ögonen med dig -sa fodermatte och pussade mig på huvudet som hon brukar på kvällen. Så hon sjunger med ett stort antal tvåbeningar  i en stor kyrka övar och så skall dom sjunga med Gatans kör den 20 maj i filadlfiakyrkan….vita huset mitt i stan

Hur som helst jag får inte vara med allergiker förekommer faktiskt bland dom som sjunger i  den där kören, inga fyrbeningar typ hundar är välkomna heller. I början när fodermatte sjöng i kören  i början av tjugohundratalet ..då försökte faktiskt en blind vara med i kören och ha med sin ledhund men den lokalen dom var i vägrade låta den synskadade vara med( dom som hade huset skola sa matte att det var ) nu finns det tydligen någon som har ledhund som är med och får särskilda punktskriftstexter mot papperslappepengar som muta( fodermatte säger avgift)

Ja ni människor vet ju att jag kan yla i alla fall eller skrika som fodermatte kallar det ..löpa säger en del…eh ”gny och åla sjukan” säger jag  nä nu skall jag nog gå och spana på fjäderkotletter och annat lajbans utanför fönstret! nospuffar Tindra

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *