Om helgen som många tvåbeningar hade tankar om

Spread the love

Visst jag var väldigt klängig innan min fodermatte försvann i fredags  jag förstod inte vad hon försvann  till något flytande ställe med hög musik och gnissliga instrument …ja ja typ vid midnatt så hörde jag gnissliga instrument  och dunka dunka musik från under där jag bor med fodermatte. Först provade jag att ligga och slappa på golvet på mjuka mattan bredvid soffan. Då skakade hela jag . När jag  la mig i bega sängen ( soffan) då vibrerade jaginte men då drömde jag att fodermatte inte skulle komma tillbaka till mig. grät en skvätt för att sedan måste jag somnat för när jag inte kunde ligga stilla så lyste månen in genom rummet där matskålen och vattenskålen står….satte mig och åt lite och längtade efter fodermatte så det gjorde ont i magen. kunde inte äta lika mycket som jag brukar äta på natten .Satte mig i fönstret och kollade ut på gården efter den lilla stund jag orkade äta. Då såg jag två som liknade fodermatte och hennes pojkvän Fredrik kom gående på håll men nej de svängde av höger in mot någon annat hus som var lägre och annan färg än där jag bormed fodermatte.

Jag blev ivrig i alla fall och sprang ut i hallen för att välkomna dem. väntade och väntade på hallmattan tillsut somnade jag nog, för att när jag vaknade igen var det strålande sol och jag gick ut i köket för att äta och framför allt lapa vatten. Jag var orolig och jamade ut i tomheten och  smakade lite på aloera vera växten men  den smakar inte gott så jag  hoppade runt på rumsgolvet med bruna musen och sprnang och tokfnattade runt lägenheten ett par varv av ren rastlöshet. Tillslut la jag mig och somnade i klösträdet. När jag vaknade igen var det mörkt utanför fönstret vart är fodrmatte varför kommer hon inte tänkte jag och ställde mig i hallen och luktade på hennes fotskydd( skorna) satte mig på bruna trälådan och kollade mig själv i spegeln. verkade snarare orolig än förväntansfull. Tillsut rasslade det till och fodermatte stod i dörren . Hej sa hon glatt och smekte mig över huvudet . Hur har du haft det? sa hon som ingen tid hade förflutit. Jo tack jamade jag det har varit missunpus  när du ite varit på plats vart har du varit inte hos Fredrik hoppas jag ? Nej säger hon jag har vart på dansbandskryssning  på stor båt. Hon gnällde inte på att jag skrynklat till mattan ens hon bara lyfte upp mig och begravde sitt ansikte i min päls, jag skönk in mot hennes bröst . Äntligen matte kramar mig efter många timmar och hon sitter flera minuter och stryker mig om ryggen. Hon är hel och ren och luktar fodermatte tänker jag och tittar på henne intensivt. Slickar henne tillgivet i ansiktet jag är så glad över att se henne! .

Lämnade henne inte många minuter i fred under lördagen  hon kliar tom mig på magen och  smeker mina tassar, borstar pälsen på mig med kliiga borsten . Jag orkade inte protestera ens  bara lät henne putsa mig med kliiga saken.  Hon orkar inte vara uppe så sent hade sovit dåligt på båten så strax efter midnatt lägger hon sig och jag gör henne sällskap jag har inte sovit så bra när du åkte din väg utan att någon kom hem till mig ;gnyr jag och kryper intill henne och hon smeker mig över ryggen tills jag somnat. vi sover nos mot nos tills jag tycker det blir för varmt då lägger jag mig vid fotänden  och tittar förundrat på henne. Fodermatte ler tom när hon sover, jag är svartsjuk hon måste tänka på dom trevliga stunderna på båten och den där Fredrik, tillsut väcker jag henne och mysspinner henne i ansiktet så hon skall vakna. Hon tror förstås att jag är törstig och att vattnet är slut men  tillsut går hon upp då lägger jag mig med huvudet mot hennes kudde . Hon fyller på min matskål och byter till gamla vanliga vattenskålen. Hon sitter och funderar på en del saker, En kompis kommer hem till henne  som inte tål sådna som jag , sitter och ser på dem på ett visst avstånd sitter i klösmöbeln och tänker på att jag vill ha henne för mig själv Fodermatte  är för mycket utomhus och grejar ..vem skulle annars ta  tag i matfrågan om inte hon.. jag får inte komma med i mataffären, klädaffären, djuraffären…bara för jag har päls 🙁

senare blir vi ensammma jag och fodermatte  och då  kommer hon på en leksak till mig vi använder den en bra stund och jag blir trött , jag sitter med när hon gör i ordning  varma mackor med ägg och osst och sambal olek  och tomat…sambalolek är jättestarkt rött klägg som art enda människa vet vad det är, jag har inte fått i mig men jag har provsniffat i burken och jag drog  hop nosen något så mycket att fodermatte skrattade gott! på tal om gott prinskorv är gott lite salt men det finn ssäkert dom katter som älskar pprinskorv. Nä nu får jag lägga på och ta min eftermiddags siesta ! 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *