Tjja nu summeras det gamla året

jag har ju inte levat ett år än men kom i håg när jag låg hos mamma och diade och  trängdes med syskonen, ja det var tider det  men jobbigt det var alltid någon som ville brottas med mig. sedan kom jag till min ägare en tid och fick fly upp i ett stort klösträd varjegång en viss brunvit jycke kom och vaffade uppkäftigt( Dilse lurvtroll) . farbror frost  tog mig under sina stora tassars stora beskydd och kramade mig i bland när jag var orolig och längtade hem till mamma, Sedan kom jag till fodermatte och märkte hur olika det är att leva i lägenhet i stället för hus. Enda faran var ju att bli glömd av  fodermatte gällande matfrågan och vattenfrågan men det  glömde hon bara en gång men då väckte jaghenne i mitten av natten så fixade hon krubb och vatten trots att hon var halvdålig liksom nös hela tiden och så.

Sedan närmare december( 2 nov) så dök ett nytt ansikte upp för mig Fredrik tvåbening och det stora svarta svartsjukan kom in i mig och jag har bitit i hans ben mer än vad han  förtjänade!…. Fodermatte är vaksam som en hök nu i december och i natt bet jag honom fyra gånger, för att han trängde in mig i ett hörn och fick höra henne skälla som en riktig skäfer… ja jag medger att jag är mer tålmodig med fodermatte än den där Fredrik.. Han kommer och tar fodermattes uppmärksamhet från mig till honom. jag älskar att leka med hennes sidenkimono och bita i skärpet, hon märker inte vad jag gör på samma sätt som förut. Bara när han rest hem till sitt götene då  blir hon som vanligt igen. Jag ärlskar mitt klösträd också och har märkt hur skönt det är högst uppe i klösträdet kan ha koll på vad som händer mellan fodermatte och gå konstigtkillen och jag kan ha koll på fönstren och jag kan gömma mig nere på botten när jag vill sova i fred….. det sköna med överslafen är att jag kan sträcka ut mig utan falla ut ur stället och så luktar stället kattmynta också..min favoritlukt på sovställen…. Ja och  så det där som jag verkligen ogillar hos fodermatte klippandes av klorna, och  att hon  ignorerar att jag vill äta hennes mat jag har tröttnat på mitt torrfoder !

Hon tjatar om lök och avokado och  choklad men det är ju det som luktar spännande..jag har slickat två slick i hennes glasskål och så har jag ätit en liten skärva kinderäggschoklad.. har inte ätit lök och avokado och för mycket färsk fisk..inget faktiskt bara lite tonfisk vid ett par tillfällen…. ja får se vad jag får på  nyårsafton i morgon ..kanske lite kattgodis om jag lyckas få till en  skakning av aktiveringsbollen  hon lär glömma min nyårssuppe!

Gott nytt år 2017 alla tvåbeningar och fyrbeningar i hela sveriges land! <3<3<3

Julen va lite tam

Julen 2016 eh vet inte riktigt. ville inte  vara nos mot nos med fodermatte hon hostade hela julafton  så då sa jag till henne att” sov du hos din pappa så jag får sova ostört skaffa käket jag behöver och extra stor vattenskål och fixa kattoan annars straffskiter jag i rummet de timmarna du inte är hemma hos mig på kvällen!” Nej då vi hade  bara en uppgörelse före 16 på juldagen skulle hon vara hemma och jag skulle visa henne att jag faktiskt vågade sova på överslafen på klösträdet dagtid….ja och så hade jag våldsamt problem att få ut godiset ur den snorgröna  bollaktiga plastiga elendet såg fåningt på fodermattes försök att efterlikna kattlek med boll:( ….ja jag förstod att jag skulle skaka grejen men sedan rann det väldigt lite ur ändå..jag kommer på det kanske till nyår hur jag skall göra

Hon kom i tid kl 15 var hon hemma igen dagen efter och hostade givetvis fortfrande men jag höll mig lugn om hon smekte mig och talade lugnande till mig. grannarna hade bankat i väggarna nej inte precis men hade ganska arga röster…. ja vi hängde hela långa dagen framför tv eller i badrummet och hon mådde inte direkt väldigt piggt. skickade i väg hårmojänger bara i bland sov en del. juldagar kanske skall vara tråkiga( kliade mig en del på öronen men hon såg inte  något svart sekret i öronen)

Annan dag jul blev ju trevligt 🙂 fodermatte  försökte få i ordning lite saker men nu är  hon seg framför burken i stället för att lägga sig och läsa och vara tyst med knattrandet..jag hatar hennes bankande på den där platta mojängen som kallas dator laptopp ..åh människor bara tänker på sina datorer och mobiler och skit när vi inte får snö i hela landet såhär års!. Usch jag tycker till och med fjäderkotletterna verkade lite trista och tråkiga den här julen  dom försvann in i gröna och bruna utanför fönstren… bara i bland såg jag några eventuellt smaskiga feta saker med fjädrar som pep eller skrek… men det var kanske någon liten hundfjant som jag misstog mig såg ut som en större skata….

Det blir bättre ljus på bakgården om snön kommer någon gång. Bara lite snö det där vita kalla kommer någon gång så kanske jag vill med ut och vädra mig igen….får se vad som händer när den där fredrik kommer den 29 de till fodermatte…han kanske drar med sig oväderet då från västra sidan av landet…det har jag minsann snappat upp av hennes telefonande med sina anhöriga fodermatte….hon verkar också gilla det där ljusa vita blöta och kalla som faller som regnet ner kom ju något vitt i november men det låg ju bara kvar en kortis…bättr lycka kung bore vore en god gärning.. snark från fröken Tindra!

Tjhoo nu störde jag fodermattes normala göranden på morgonen igen!

I morse blev jag så där spring fort till lådan ont i magen och gjorde fart rännder på badrumsgolvet och rummet innan det, uschanimej du gjorde det med flit -sa fodermatte och flina med visade tänder (fodermatte arg sa hon) svabben fram och usch luktar verkligen illa när hon drar fram trasselsuddet och skaftet och hinken med vatten och något vitt skummit på vattnet. Jag har provat att smaka på vattnet men usch då förra gången innan denna gång då blev hon fly vis tänder leende ( arg)  och flyttade bestämt på mig till rummet där vi sover och leker mest. som sagt fodermatte är bestämd när hon säger något genom att ta bort mig från det jag vill provbita i eller äta/lapa då skall man inte spjärna emot gjorde det denna gång, för att hon höll fast mig så hårt!. Hon visade ingen kelig sida och jag Tindra förstod att hon var sen…

Hon sprutade vatten på sig för att göra sig ren tidigare i morse hon skyllde på detta att hon blev sen men jag var nog också inte så okattig av mig ( skyldig) ..måste nog rusa på lådan lite tidigare på morgonen så fodermatte slipper springa omkring som en yr höna har inte träffat några hönor än men har sett dom på bildlådan en gång på låtsas hönor (alltså sådana som är ritade). Någon gång i framtiden skall hon ta med mig till en lantgård och visa riktiga hönor för mig, typ när jag är klar med föda kattungar uppdraget har jag hört från fodermatte. Nu när jag är så in för könsmogen spattig jag rörde till det i övrigt hos fodermatte drog i hop mattor och hade mig och så ger hon mig en tom toarulle som leksak det sista hon gör i badrummet jag for i väg med den ut i rummet , Nu blir det fullt ös medvetslös lek i dag, så att jag blir så där trött och mysig lagom till fodermatte kommer hem med matvarorna  och får tid att kramas med mig igen. Hon ville att jag lovade att inte kräva lek på morgonen från och med det nya året och inte  fälla svans för fodermatte åtminstone inte på morgonen, då sa jag -om jag får ett ägg i veckan och i bland gobitar från din tallrik så går jag med på detta nyårslöfte för 2017! Vi har svansat eh tummat på detta löfte så bryter jag mot löftet så blir det mindere gånger  godis varje månad …så är det  🙁  katten som skämms Tindra

Jaha det blev ingen uppdatering i går gissa varför?!

Matte somnade efter kvällsmaten  och så blev inte uppfröschningen i köket ganska sent innan hon la sig igen men hon fixade vatten åtminstone till mig det var ju hyggligt…och städade lådan . nå väl hon kom i väg lite försenad för att jag älskar att purrai hennes famn på morgonen, men hon var ovanligt  snabb med morgon bestyren . sedan hörde jag att matte räddade en kvinna i nöd på flemmingsbergs…station ,  Huvudsaken är att jag skall gottgöra någon annan människa nu när jag vet hur det är att bli akut sjuk själv sa hon i telefon till mig. Det där med akut sjuk det vet jag inget om det hände innan jag bodde hos henne förra året tror jag hon sagt någon gång.

Hon såg till att jag fick extra mycket krispisar och vatten byttes  så nu skall jag precis  ser en stor cirkulerane grej i luften ute och de  åker mot där fodermatte åkte vad har hon nu gjort mamma hjälp bäst att få höra detaljerna i kväll.! nu tar jag mig en förmiddagssiesta för nu är det ovanligt tyst från ”banket” i väggarna från dom där ”grannarna” dom andra tvåbeningarna som bor i huset. så fort jag sticker ut nosen så får ja beundrar post  men det är fodermatte som tar emot dom fina orden om min söthet osv förstår inte det ja matte lägger in lite kort på mig nu i veckan jag skall sätta en klo i rumpan på henne så hon bara gör det !

Hon får nog ta sin pappa till hjälp för att få till urladdningen från sin mobil i fall det hänger sig någon stans i röda lådan( dator).. men bilder kommer så snart som möjligt …lovar under tecknad Tindra

Tindra här ligger och vilar i klösträdet

Min  natt var hemskt spännande matte var sömnlös och kollade på ett program på datorn som heter allt för sverige ( sista avsnittet)  vi gosade jätte mycket sedan gick hon och la sig och löste grejer( bok med konstiga långa små fyrkanter i olika storlekar i boken) och somnade mitt i ”korsordnandet” så jag släckte hennes sänglampa och gick och kollade in månen i köksfönstret . Älskar vara vaken på natten och kolla in djuren utanför fönstret  och jama argt om någon elak svartvit större fjärilskotlett skränar och pickar på fönstret.  i natt var det en sådan storing som glodde in på fodermattes kök och kollade om hon var vaken och kollade in i fall hon hade något käk på diskbänken eller så .

Det var knäpptyst i huset ingen av fodermattes grannar bankade i väggarna heller, väldigt skönt jag längtar till att få prova de kalla vädret och  leka i snön hon har lovat mig det under  tidien hon inte är på kontoret ska vi busa i snön minst en gång. Jag är ju inte frusen av mig och så skall hon köpa eller låna en laserpekare som hon skall busa med så jag tror att det är lysmaskar under snön liksom.  Jag tycker laserpekare och hårmojängsrace är roligast att göra med fodermatte och lite fotbollsdribblingar förstås. Mysigast är att ligga på henne i sängen och kurra förstås när hon är ledig och lat,,,,hon är expert på att kittla mig då blir jag arg och bitts . om hon kliar mig på magen och fram på frambenen är jag mest känslig, men när jag är så där halvsovande är det mysigt när hon kliar mig. 🙂

Nä nu tror jag att jag tar igen mig några timmar i klösträdet sover alltså någon måste hålla ställningarna i huset på natten  god sov stund gott folk både tvåbeningar och fyrbeningar!

Tisdag utan kören inte sena fodermatte jipee!

I dag blir det buskväll med matte och det är så kul då slipper jag sitta själv och uggla ut i mörkret,  Det började ju bra har jag hört sedan small det i foten på matte när hon gått av pendeltåget. får pussa lite extra på hennes fötter efter kvällsbadet i kväll Ja det hörde jag givetvis inte eftersom då satt jag i fönstret  i rummet hemma hos henne och spejade ut på fjärilskotletterna och dom elaka skatorna(svartvita retstickorna).

. ville hoppa genom glaset och landa på en sån där svartvit rackare som terrat mig sedan jag flyttadefrån mamma och uppfödaren. Masken killen sprang omkring också som vanligt. han glodde så intensivt på mig när han spejade upp mot mattes fönster, är rädd för honom tänk om han tränger sig in och tar mig bort från fodermatte. Han är så där stirrig och konstig säger fodermatte  men jag gillar inte se honom utan fodermatte  hemma.

Hoppade ner på golvet och letade efter grå musen men den hittar jag inte någon stans måste be henne kolla upp snabeldrake magen så jag vet om den finns där eller att den sitte någon stans där jag inte tänkt mig finna den.

Jag  retade matte när hon satte upp gardinerna i går herregud så komplicerat det verkade , drog i gardinerna men då blev hon sur. Hon var så där trötter så när hon gjort det där gardinköret då gick hon nästan på en gång  till sängen och la sig… får se om jag får leka kurragömma med henne där kring fönstret  i kväll… bäst och käka lite krispbitar och lapa lite vatten innan jag glömmer bort att äta. finns så mycket spännande ljud eller skuggor i den här lägenheten. Nospuffar Tindra

Jag såg det på långt håll

Satt i fönstret hemma hos fodervärden och såg på hennes steg att hon strålade…hopsade fram som jag en bättre kväll när matte kom gående nedanför fönstret  med svarta väskan den som luktar så spännande jämt … När hon kom in hemma så kramade hon mig flera minuter och viskade jag är så lycklig Tindra. värst vad man är avis på sådana människor vet ite riktigt hur det är att vara lycklig jag bar a är på bra eller mindre bra humör liksom… Nå väl slickade henne uppmintrnde på ansiktet innan jag gjorde mig fri från hennes omfamning.. Jo jag tackar jag hon lekte en del efter toabesöket med mig och försökte så snabbt som möjligt sortera grejerna  från resan det som låg i svarta väskan.

Jag la mig tom i väskan och sniffade in mig i dennna ljuvliga låda liksom  la mig på rygg i den . tillslut var hon redo fär sängen me like! La mig i fotänden  först sedan ner från sängen och till matskålen och så en extra slurk i vattenskålen, sedan upp i soffan lite och så höll jag på tills hon röt va tyst nu Tindra jag försöker sova nu. Hon var sen i väg hemifrån  trodde att hon glömt grejer flera gånger. jag satt och kollade in hennes förvirrade uppsyn andra gången hon stack fram huvudet från dörrspringan skakade piplöst på huvudet…blir man sådär konstig när man blir kär….då vill jag inte bli kär begrips!( tänkte jag hånflinande  mot henne innan jag stack in i rummet intresserad av några konstiga ljud från väggarna. När dom tystnat å la jag mig faktiskt på den nybäddade sängen och slöt ögonen och öronen!! Nospuffar Tindra Ps ha en bra start på veckan D.s

Förväntansfull att ensamma helgen blir bra trots fodermattes …inte va hemma tid

Matte är förväntansfull och jag är förväntanskatt…min ägare skall komma och rensa sandlådan och servera mig mat och så vidaree… fodermatte måste nog ha lite rast från mig tror jag. inte alla som orkar med ett sådant busfrö som mig. skrynklar till mattor och biter på allt och dessutom jagar hårmojänger i tid och otid.. stackars henne jag förstör allt hon skall ha i sitt stora hår! 🙂 ja till något annat eh jag förstod när jag såg lejon på tv som hade kul med varandra att jag också måste göra sånt snart också…. alltså lejonhanen red på lejonhonan och hon verkade inte tycka det var helt roligt alls… suck nä nu skall jag nog passa på att sova med Fodermattee i natt så jag hinner  snusa in hennes doft tillräckligt mycket! jag får sova på röda överkastet på nätterna  så jag kan hålla koll om någon  som inte får vara där kommer in . ska bli torped katt hänga mig i tankkronan och kasta mig på de där jobbiga grannarna om dom bryter sig in eller .. bal.kong typerna om de klättrar på stuprör osv och lyfter bort glaskivor och sånt .. suck alltså är nog lite skraj ändå. God natt folket! nospuffar Tindra!

 

oops..jag krasade visst porslin i dag

Alltså fodermatte var lite gosig på morgon sedan blev hon lite snabb i vändningarna och då passade jag på att undersöka hennes disk det finns så goda rester på dom i bland och oops så krasade några tallrikar i metall där tallrikarna stod på kanten och oops liksom. Foder matte blev arg och ledsen och satte argt mig ner mig på mattan. Hon glömde bort att byta vatten i min skål och så vidare som tur var hade jag inte ork att äta så mycket i natt  drömde så skönt på soffan om att bada i grädde. Hon hann plocka med sig matlåda och frukt till eftermiddagen. Jag snodde svansen runt hennes ben och fällde krokben på henne men hon suckade  stressat ”men Tindra jag vet att du tycker om mig”  och så den vanliga smekningen på huvudet. Gick under sängen för att jaga hårmojänger som jag samlat där så jag inte var i vägen för henne.

I dag blir hon hemma lite kort kopiera ut låttexter lägga ner tomteluvan och låttexter och körkortet sedan i väg igen efter det där jobbet. Har jag tur får jag påfyllnad och städat i kattsandlådan.. påfyllnad hellre än total mess i kattoan – ”same same but deferent” som fodermatte brukar säga när hon säger ”det kvittar”….vad man gör huvudsaken det är fixat innan hon somnar i soffan igen Hatar faktiskt julen alla människor verkar springa benen efteer den där julen  eller någon ”stämning”. ”Stämning” låter som strömming som jag inte smakat än  men det skall vara någon sorts riktig fisk. Fodermatte snackar om någon leksak som hon kommer köpa till mig hoppas hon håller det hon lovade  i går innan den där julen är över. snyft Tindra!

Öh är det ny vecka redan?!

Jag var väldigt trög i morse när matte flängde runt och fixade allt inför veckan, kanske blev klart i går kväll  dom sakerna hon skulle blivit klar med i helgen! Nå väl hon kom i väg alldeles för sent och hon har fel på sin inre klocka fodermatte sa hon i går kväll . satte några torrfoderbitar i halsen i halsen av nervöst fnitter som bara bubblade fram. såg för min inre syn en klocka i fodermattes inre som  var trasig och gick fram och tillbaka liksom med dom där spretande sakerna i rundeln med siffror he he he . vi katter behöver inte bry oss om klockor ni ”tvåbeningar” sköter detta åt oss mäta tiden ..vi är tiden liksom  vi går upp när vi vill vi äter när vi vill och tjatar hål i huvudet på er när vi tycker inomhuslivet är megatrist då kommer vi ut i sele eller släpps ut  i en trädgård eller uteplats.

Drömde i går att jag bodde i ett hus på landet jag var lite större i drömmen ( tjockare mindre vig katt)  jag gick ut och jagade i drömmen på  och i närheten där jag bodde och jag kände mig i ett med naturen och alla dofterna där. Jag hade en kattlucka där tvåbeningarna bodde och i drömmen fick jag en slurk grädde varje kväll för att orka jaga ”pipkotletterna”( råttor och möss) åt tvåbeningarna.. jag behövde inte  föda kattungar i drömmen, så jag antar att jag var tillräckligt gammal för att slippa detta!

Jag blev borstad i går också på kvällen och fodermatte höll mig bestämt om tassarna för att jag inte skulle bita eller riva henne men  hon hade glömt klon på benet som rev henne rejält för att jag blir fortfarande stressad av borsten som hon envisas borsta mig med  ofta. Attans vad hon röt till och hon var inte snäll på hela kvällen kändes det som! :(. Hon fodermatte  bara gjorde saker för sin egen skull tror att det var straffet. På kvällen så  kramade hon mig när hon hittade sin förbaskade mobil som jag skjutit in under sängen i tron på att hon skulle glömma bort den!.

Jag gillar inte mobiler , ”tvåbeningarna” bara håller på med dom hela tiden , hon fotar mig också med den  fodermatte alltså. jag hatar fotografering tycker inte att min personlighet kommer fram på dom där fotona! jag terrorstirrade på henne när hon äntligen lagt sig fodermatte  men hon ägnade sig åt korsordet för dagen innan hon släkte och somnade. Nu använder hon mobilen som väckarklocka också blä för mobiler! Hur som helst i morse när hon fått till bäddningen så låg jag utsträckt på det röda fluffiga överkastet och försökte boosta henne dra fort som fasiken, för att jag skulle kunna spana på fjärilskotletterna i ffred…och en och annan händelse för ”tvåbeningarna” givetskrivet.  I de här hoodsen händer alltid nått som fodermatte brukar säga! nospuffar Tindra