Tisdags gnäll från mig

Spread the love

Hej

Det är Tindra här

kände mig lite gnällig och pipig tidigare i morse, jag gjorde ett misslyckat hopp till arbetsbänken hemma hos fodermatte i går kväll och jag linkade lite skamset där i från. Matte kände igenom mig kände på ryggen om jag hade några smärtor och det hade jag men gick inte konstigt på något sätt så hon ringde inte veterinären. Jag fick extra gos och hennes planer på städ fick komma i kväll och i morgon  eftermiddag tror jag. Jag skvätte ut mat också så matte fick sopa i hop det innan hon fixa sin egen frukost och tog de där små roliga sakerna hon tar varje morgon. Hjärt tabletter säger hon att det är.. inte tror jag att hon är sjuk inte men ”dom är till för att hon inte ska bli sjuk” sa hon i morse när jag propsade på att smaka det där vita runda och halva sakerna som ser ut som vita kattgodisar ungefär. ”Om du får i dig dom där vita sakerna så får jag ta mig till veterinärmottagningen så snabbt jag kan med dig” sa hon varnnde..då gick jag skamset till soffan och satte mig en stund slickade tassarna fundersamt. Vet inte det ja tänkte jag det finns ju medicin för djur också är inte det i små vita saker då? måste fundera på vad min ägare sa precis när jag kom från min mammas hem i dag om det ’ndå är så förgjordat trist väder med inge kanariegul sol att lapa i fönstret… Ja alltså på tal om kanariefåglar jag har sett  katter som springer ute på baksidan och fångar fåglar..eh fjärilskotletter  i bland blir jag så arg för jag inte få gå ute och jaga sådana också precis som dom andra fräsarna. Fodermatte har hört mig fräsa upprört flera gånger att jag inte kan hoppa genom det genomskinliga ..eh det ni kallar fönst..er när hon varit hemma och jobbat.. och jag kan intyga att jag blir fortfarande lika uppspelt och frustrerad fortfarande när jag inte får hoppa ut genom fönstret till de andra katterna och fjärilskotletterna eller det finns små pipiga saker som pinar över gräsmattan fodermatte kallar dom möss eller råttor jag kallar dom plankmöss och plankråttor stora saftiga fina köttstycken.. Blev lite dregglig om nosen när jag tänker på pip kotletterna som går över gräsmattan..bara tanken på dessa godsaker som är ouppnårliga för mig i dagsläget gör mig också fräsig. Var extra bitig mot Fodermatte i morse och hon damp ner i rummet för att jag lekte framför henne så hon tappade balansen, skrattade gott åt henne och satte mig i köksfönstret och såg söt ut.. ville smaka hennes ägg som vanligt blankt nej och sura miner . fick extra krubb i skålen i morse eftersom hon har kör träff i kväll….jag önskar mig en vatten automat i julklapp.. så jag får fräscht vatten även om matte är upptagen på kvällen också förutom jobbet…vi har provat om jag kan  dricka ur kran i badrummet och det går ganska bra men ofta blir jag skamligt blöt om pälsen, så det går på ett ut fktiskt och vänta på vatten och bli vattnad så att säga. Nospuffar  Tindra

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *